הילדים לא אוהבים את הקצה של הלחם

שאלה:

שלום וברכה
אולי מכאן אוכל למצוא את התשובה שאני מחפשת מזה זמן רב….
ב"ה בבית ברוך ילדים כמות הלחם מידי שבוע עומד על מס' לא מבוטל, כנ"ל הסוף של הלחם שלצערינו החברות "משתדלות" להשאירם עבה ככל הניתן…
ולמעשה היא נשארת במקפיא ללא שימוש ,
האם קיימת הלכה בנידון?
האם ניתן פשוט להשליכם ?
אין לי צורך בהם, ובינתיים הם מצטברים ומצטברים,
(שמעתי שיש כמה מתכונים שימושיים וכד' אבל בשבילי זה לא רלוונטי)
אשמח מאד מאד לתגובה ותשובה
תודה רבה
ותזכו למצוות!!

תשובה:

שלום וברכה

ודאי אין טעם לזרוק לאשפה לחם טוב. אם זה עבה ניתן לחתוך מזה עוד פרוסה. יש נוהגים שלא לאכול את הנשיקה ממש אף כי אין לענין זה מקור.

כמובן אם כבר נשאר וזה לא ראוי לאכילה מחמת יושנו מותר לזרוק עטוף בשקית סגורה, אבל אפשר להמנע מלהגיע לידי כך.

רוב נחת.