נדרתי לשמור שבת וקשה לי

שאלה:

נדרתי נדר על שמירת שבת במשך 6 חודשים , וברצוני להתיר נדר זה.
שמרתי חודש וחצי ולא מעוניינת עוד.

תשובה:

אוי… בנוגע לשמירת השבת הנושא הוא ממש לא רק הנדר, אפשר לומר בעיקר לא הנדר, אלא השבת עצמה!

מצוה יקרה מהחשובות ביותר שיש לעם היהודי, ויהודים בכל הדורות מסרו נפש לקיומה בקשיים הכי גדולים שיש!

בדור שלנו יש איזו שהיא טעות בהבנת הנושא של קיום מצוות ואנסה לומר בזה משהו:

ניכר בך ברוך ה' שאת יהודיה מאמינה, שאם לא כן לא היה חשוב לך הנדר. את מאמינה בבורא עולם ובאמיתות התורה, וחשוב מאוד לדעת! שמירת המצוות זה לא דבר שנתון לבחירה, אם ארצה אשמור ואם לא אז לא, זו חובה גמורה! חובה שהיא זכות עצומה, חובה ששכרה הרבה מאוד, וכל חיי העולם הבא תלויים בו, אבל זו חובה. התפיסת עולם כביכול העיקר שאהיה אדם טוב, כל השאר זה כבר נושא של החלטה והרגלים, ממש לא נכונה, בורא עולם לא מוותר על אף אחד מבניו ובנותיו, וכולנו חייבים בשמירת השבת באותה מידה.

התחלת נהדר!

המשיכי בכך!

עלי והצליחי בשמירת המצוות, ובעזרת ה' תזכי להקים בית יהודי טהור ומרומם שמח ומאיר!

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מחילה שאני מתערב, אבל ממה שכתבת ניכר שהשבת הייתה עלייך כמו עול.
    אני יכול להגיד לך בתור מתחזק שאין דבר שאני ועוד הרבה כמוני אגב מחכים לו יותר מהשבת הקדושה שכתוב עליה בגמרא שהיא אחד מששים מהעולם הבא, לכן וודאי שהיא אמורה להיות מאוד מהנה וטובה.
    ואם את טוענת שאת רוצה לוותר עליה, וודאי שלא הרגשת את ההרגשה הזאת, ולעניות דעתי זה בגלל שלא באמת שמרת שבת, הכוונה, אולי את הצורה ה"חיצונית" של השבת קיימת, אבל את הצורה ה"פנימית" של השבת לעניות דעתי לא קיימת ולכן אולי במקום לוותר על לשמור שבת – תנסי לשמור שבת כמו שצריך.
    משל למה הדבר דומה? יש מתכון לעוגה שכולם גומרים עליו את ההלל וניסית גם את להכין אותה כי רצית לראות על מה כולם מדברים, רק במקום לאכול את העוגה בסוף מרחת אותה על הגוף ולא הבנת מה כל כך מוצלח בעוגה הזאת שכולם מהללים אותה, זה רק מלכלך ועושה את העור דביק ומגעיל.
    אותו דבר בדיוק פה, בשביל להנות מהשבת, צריך לטעום אותה באמת, לא בצורה "חיצונית".
    לכן אני מציע לך שאם את רוצה לנסות שוב ולהווכח האם השבת באמת מענגת כמו שכולם טוענים, תנסי להירשם לשבת במדרשה (כמו נווה ירושלים לדוגמה) ולנסות שתיים-שלוש שבתות כאלו ולראות אם דעתך תשתנה, מה יש לך להפסיד? מניסיון אני אומר לך שמי שלא שומר שבת מפסיד הרבה יותר ולא הייתי מוכן לחלל אותה היום בעד שום הון שבעולם (אלא אם כן זה פיקוח נפש כמובן).
    אפילו אחד העם שלא היה כ"כ דתי בלשון המעטה התבטא על השבת ואמר ש"יותר משישראל שמרו את השבת שמרה השבת אותם".