החזר הוצאות לשליח שתיקן נגד רצון המשלח

שאלה:

שלום. ביקשתי מחבר שנסע לכפר ערבי ברטעה עם רכבי עלות תיקון פחחות
לדלת רכב. הוא צלצל משם ואמר שעלות המבוקשת ע"י הפחח 2500 שח.
אמרתי שאינני מעוניינת כיוון שאצל ערבי אחר ביקשו ממני 1200 ושיחזור הבית. לתדהמתי לאחר כמה שעות שהסתובב לצורך עיסוקיו בכפר שלח לי תמונות על תיקון הפחחות ושילם מכספו סך 2500 שח . כיום דורש ממני את התשלום של 2,500 שח על אף התנגדותי מראש והסכמה עד 1,200 שח כפי שביקש ערבי אחר. האם עליי לשלם לו בזמן שהתנגדתי לכך בכל תוקף ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם אמרת לו שאת לא מעוניינת לתקן במחיר של 2,500 ש"ח, והוא תיקן שלא מדעתך, את לא חייבת לשלם לו אלא כפי ההצעה שהציעו לך במקום אחר.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר בעל הרכב ביקש שלא לתקן, בטלה השליחות, ואם השליח תיקן בניגוד לרצון בעל הרכב יכול לתובעו מדין נהנה, ואם יש לבעל הרכב אפשרות לתקן במחיר של 1,200, הרי הוא לא נהנה במחיר כזה.