אלוקים רחום ועולם של סבל

שאלה:

שלום,
רציתי לשאול על סוגיית הסבל.
הרבה אנשים שואלים, אם הקב"ה רחום וחנון, ורק רוצה להטיב, למה הוא נותן לאדם דחף חזק לחטוא שאם הוא לא התגבר עליו הוא ייתן על כך את הדין במלוא החומרא, הרי אם המטרה היא רק שיהיה טוב (נגיד תמורת עבודה ועמידה בניסיון) למה צריך שיהיה סבל ועונשים ויסורים קשים? נגיד שהאדם לא עמד בניסיון למה צריך עונשים כאלה קשים בדברים מסויימים? הרי המטרה היא להטיב! אז למה סבל כזה קשה?? אם יש עונש "סביר" אז עוד ניתן להבין את זה אבל עונש קשה זה קשה לעיכול…
אבא לילד לא נותן לו עונש מפלצתי גם אם עשה מעשה חמור (רק אם אין בררה ממש במצבי קיצון יכול להיות שיהיה עונש קשה- אבל אצל הקב"ה אין דבר כזה מצב של חוסר ברירה הרי הוא שולט בכל!)
בתודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

שאלתך היא שאלת החיים שלעולם לא נדע להשיב עליה, ועל זה נאמר לא מחשבותי מחשבותיכם ולא דרכיכם דרכי.

אנחנו רק יודעים ומאמינים שהכל לטובה, וכשם שהיום אומרים על שמועות רעות ברוך דיין האמת, כך לעתיד לבוא נאמר על שמועות אלו ממש ברוך הטוב והמטיב!! משום שפתאום נדע ונבין למה הכל היה לטובתנו. כך מבואר בגמרא ובזה אנחנו מאמינים. עוד אנחנו יודעים שמידה טובה מרובה ממידת פורענות פי אלף, ולמעשה אין שום רע, והכל לטובה לכפרה ולנסיון כהכנה לקבלת השכר הנצחי עם נשמה מזוככת ונקייה.

שנדע רק טוב גלוי ונזכה לגאולה שלמה במהרה.

הצטרף לדיון

תגובה 1