שיווק שותפים – בגדים לא צנועים

שאלה:

שלום הרב יש לי שאלה, יש כזה דבר שנקרא ״שיווק שותפים״ משמע כל פריט שמישהו/מישהי קונה בזכותי, דרך הלינק שאני שלחתי, אני יכול לקבל עמלה של כמה שקלים, מאתרים כמו אמאזון/אליאקספרס וכו עכשיו מותר לי לפרסם סתם דוגמא בגדים שהם לא בדיוק צנועים בשביל לנסות שיקנו אותם בשביל העמלה הזאת

שים לב שאני עצמי לא מוכר כלום, זה רק לשווק ולנסות לקבל עמלה
אז האם אפשר להקל בזה אם אני לא בדיוק מוכר את זה, רק מפרסם לינקים למוצרים בקבוצות פייסבוק וכו,

זה ממש חשוב לי האמת.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שהדבר אסור בתכלית.

הפירסום שלך הרי גורם לנשים לקנות בגדים אלו, ויש בכך משום מסייע לדבר עבירה.

אני משוכנע שהצלחה בעסקים באה עם כבוד שמים, תשווק דברים מותרים ותזכה לעזרה ממרומים.

בשורות טובות ובהצלחה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. מדוע אסור? הלא כל אשה יכולה לקנות בגד לא צנוע, וללבוש אותו כבגד צנוע [אם זה גופיה – ללבוש מעליה או מתחתיה חולצה, אם זו חצאית קצרה – היא יכולה להתאים לנשים נמוכות יותר וכו'], כך שלכאורה אין כאן לא לפני עיוור ולא מסייע. למה זה דומה, למי שימכור בשר ונאמר לו שהוא מכשיל כיוון שיכולים לאכול זאת יחד עם חלב.

  2. זה מיועד לזה ותפור באופן כזה, אף אחד לא משתמש בשמלה לא צנועה כבגד תחתון וכדומה, מכנסי נשים אינם מיועדים לשימוש צנוע. לגבי מה שכן ראוי ומיועד גם לשימוש צנוע אתה אכן צודק…

  3. אז אם כן ראוי לסייג את התשובה – לא אסור בתכלית, אלא אסור רק כאשר אין אפשרות ללבוש את הבגד באופן צנוע. [ואגב, אולי לובשת אותו בבית עבור בעלה? לכאורה אין הכרח שעושה בו איסור, ואם כן אין בזה לפני עיוור]

  4. לא כתבתי לפני עיור כתבתי מסייע לדבר עבירה, ובבגד שמיועד ללבישה לא צנועה קשה להקל על סמך תלייה רחוקה זו, אף שבמצבים מסויימים הקלו בזה.
    ראה כאן
    https://din.org.il/2014/09/23/%d7%94%d7%a9%d7%9b%d7%a8%d7%aa-%d7%90%d7%95%d7%9c%d7%9d-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%a8%d7%95%d7%a2%d7%99%d7%9d-%d7%9e%d7%a2%d7%95%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%9d/