שיור פת לאחר הסעודה – בל תשחית

שאלה:

שלום וברכה. כתבו חז"ל שמי שאין משייר מהפת אינו רואה סימן ברכה. שמעתי גם שהרמ"ק זיע"א אמר שצריך להשאיר כזית. השאלה גם מי שאין לו לאחר מכן מה לעשות עם הפת שנשארה כגון להביא לתרנגולות וכדומה האם יכול להשאיר כזית פת שהרי אם יזרוק כמות כזאת יש בעיה של בל תשחית .או שמפני שזה לצורך רוחני של סגולה אז אין בל תשחית ?

תשובה:

איסור בל תשחית הוא רק בפעולה אקטיבית של השלכת אוכל או מנהג בזיון, אבל מה שמשאירים אוכל וכך הוא נפסד מתייבש וכו', אין בכך איסור.

מקורות:

שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' מה.