גיזום ענפי עץ פרי שגורמים נזק

שאלה:

יש לנו בחצר של הבניין 2 עצי פרי, שהענפים צמחו יותר מדי
ונצמדים למרפסת של השכנים ומכניס להם מזיקים.

אחד מהם נוגע בחוטי חשמל ויש גם ענפים שמפריעים לעוברים ושבים.

עד היום היה לנו גנן ערבי שקיצץ את הענפים. הפעם לקחנו גנן דתי, בעל תשובה שמתחזק, ואמרתי לו שיש עצי פרי אך מבחינת הלכה זה יכול להיות בעייתי.

הוא גזם חלק מהענפים ונשארו לו עוד ענפים גבוהים, שאותם הוא
מתכוון לגזום השבוע.

מה לומר לו? מותר לו בנסיבות הנ"ל?

בנוסף, מבחינתי, כשאני בתור ועד בית מזמין גנן יהודי שעושה מלאכה כזו
האם אני עובר על מסייע בידי עוברי עבירה?

תשובה:

מעיקר הדין מותר במקרה כזה שהעץ גורם נזק, לכן אין כאן מסייע לעורי עבירה, אבל יותר טוב לעשות על ידי גוי.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.