האם מותר לשים פירות על הרצפה

שאלה:

שלום,
האם יש בעיה לשים פירות על הרצפה למספר ימים או יותר או שלא כי זה זלזול? תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור לערום פירות בצורה שמורה על הרצפה. אדרבה, תמיד עשו גורן וערמו ערמות של פירות בשדות ובמטעים.

אבל שלא יהיה באופן שיכולים לדרוך עליהם וכדומה.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בענין בל תשחית אין חומרא מיוחדת בשבעת המינים יותר משאר פירות, באופן כללי אינני יודע מה המשמעות של פג תוקף בפירות יבשים, רק מה שחשוב מאוד לדעת שצימוקים מאוד נגועים בחרקים, גם נגיעות פנימית, אני באופן אישי בלי נדר נמנע בכלל מלאוכלם, אפשר לאכול חמוציות שזה מאוד דומה.