בל תשחית – זריקת אוכל לא בריא

שאלה:

אני משתדלת להקפיד על אורח חיים בריא ולהימנע ממאכלים משמינים מטעמי בריאות. יש לי נטייה לבולמוסי אכילה שפוגעים בי בריאותית ונפשית. קשה לי מאוד כשנמצאים בבית מאכלים שאני מאוד אוהבת ואסור לי לאכול מטעמי בריאות, ולכן לרוב נמנעת מלהכניסם לבית.
לשבת אני קונה לילדים ובמוצאי שבת נשארים מאכלים שאני חוששת שאתפתה לאכול בבולמוס אכילה.
האם מותר לי לזרוק לפח מאכלים כאלו שנשארים בבית כדי שלא יגרמו לי לנזק בריאותי? (יש לציין שניסיתי להתמודד בכל מיני דרכים אחרות כשהמאכלים בבית ולא הצלחתי)

תשובה:

שלום וברכה

כדאי לקנות בצימצום בדיוק מה שצריכים, ואת השאר ניתן לחלק אחרי שבת לכל החברים של הילדים.

במידה וכל זה לא ניתן מאכלים אלו אכן מזיקים לך ודאי אפשר לזרוק את השאריות.