זריקת פת הבאה בכיסנין

שאלה:

שלוח הרב : האם הדין שצריך לעטוף לחם לפני זריקתו אמור גם כן בפת מזונות ?

תשובה:

שלום וברכה

בס' פסקי תשובות סי' קעא אות ב הוכיח מלשון השו"ע שם סעי' ד שמדובר גם בפת הבאה בכיסנין – עוגות ועוגיות.

באופן כללי יש לדעת, שהחומרא המיוחדת שיש בפת ובפת הבאה בכיסנין כמו שציינו, היא לענין זה שאפילו אם הדבר כבר אינו ראוי לאכילה אסור לבזותו, אמנם חשוב לדעת, שמאכלים הראויים לאכילה אין לבזותם גם אם אינם לחם, זאת מלבד השאלה של בל תשחית שתלויה בכמה פרטים ואופנים.