עבודה ושידוכין

שאלה:

שלום במסגרת עבודתי דיברתי עם בחורה שהראתה נכונות לשוחח מעבר לשיחה שקיימנו בעבודה.
שאלתי את הממונים עלי ומבחינת שמירת מידע אסור לי ליצור קשר עם הבחורה מכיוון שפרטי יצירת הקשר איתה נחשפו בפניי במסגרת עבודתי לצורך ביצוע עבודתי.
האם מותר לי לשמור את המספר וליצור עם בחורה זו קשר אם וכאשר לא אהיה מועסק בעבודה זו? האם גם בתום העסקתי גם אז חלים עלי החוקים של החברה למרות שכבר אינני עובד בה?
תודה!

תשובה:

שלום וברכה,

אנחנו נותנים מענה הלכתי – השאלה שלך היא חוקית ולא הלכתית, צריך לברר אצל עו"ד.

אני חושב שהטוב ביותר שתפנה לשדכן שינהל את השידוך, אני חושב שאם השידוך יתנהל דרך השדכן לא תהיה כאן בעיה עם החוק. בנוסף, שדרך שדכן זוהי הדרך הטובה יותר מבחינה הלכתית.

שתזכה להקים בית נאמן בישראל.

מקורות:

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. תודה!
    מה ההבדל כבודו בין שאלתי לשאלות אחרות שקראתי ובהם שואל סיפר לכבודכם שהוא פגע באוטו אחר והשבתם לו הלכתית על פי דין תורה, גם אז יכולתם להפנות אותו לעורך דין לומר לו מה שהחוק אומר עשה ידידי.
    תודה!!

  2. מצד ההלכה אין בעיה להציע נישואין לאשה שאתה עובד איתה – אם הכל נעשה בגדרי הלכה. החוק אוסר קשרים עם אשה כשהכירות איתה מהעבודה. אתה שואל אם החוק יאפשר קשר עם העובדת אחרי עזיבת העבודה, זה שאלה רק חוקית ולא הלכתית לכן הפנתי אותך לברר את החוק.

  3. תודה!
    לצערי לא חידדתי מספיק את שאלתי הראשונה כלל ועיקר…
    סליחה מראש אם כעת השאלה נשמעת לא לעניין:

    בתום תקופת עבודתי עם מעסיק זה, כבר איני חושש שיפטרו אותי בשל יצירת קשר .

    נניח כעת שהחוק כן חל בדיעבד עלי…וגם בתום העסקתי אצל מעסיק זה, עצם יצירת קשר עם מישהי על ידי מספר שנשמר מתקופת העבודה בעבר גם היא אסורה.

    האם זה אומר שגם ההלכה אוסרת? דינא דמלכותא דינא? נניח שאני אקח את הסיכון החוקי מאיזה סיבה שהיא.

    האם לקיחת הסיכון החוקי אסורה גם היא על פי ההלכה.

    אני שואל גם ברמה המוסרית וגם ברמה ההלכתית …בבקשה אם כבודו יוכל להשיב גם על כך אודה לו…

  4. שלום,
    מצד ההלכה מותר לך להשתמש במספר טלפון שנשמר מתקופת העבודה, ואין על זה איסור של דינא דמלכותא ולא איסור אחר.