תשלום למתווך שעדיין לא התחיל בעסקה

שאלה:

הייתי אמור להפגש עם מתווך על דירה בבנין מסויים [פינוי בינוי] ולא חתמתי לו עדיין וגם לא גילה היכן הדירה עצמה. בנתיים דברתי עם מתווך אחר [מכר שלי] על הבנין, והוא חזר אלי תוך כמה דקות ואמר שחקר קצת ומכיר את המתווך המוכר שיש לו בלעדיות, וכפה אותי לעשות העסקא דרכו, וכן היה. ע"פ חוק התשלום מגיע רק לגורם 'המועיל' לעסקא, אבל ע"פ הלכה הראשון קידם מעט את העסקא . המתווך חילוני והולך לפי חוקי המדינה, האם אני צריך לשלם חלק למתווך?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד המתווך הראשון לא נתן לך מידע על הדירה אתה לא צריך לשלם לו. אם המתווך הראשון גילה לך אישית את מיקום הבניין צריך להתיישב בדבר ולשמוע את הפרטים בדיוק.

בהצלחה.