הורים שפנו לשדכן שיציע כמה יקבל השדכן?

שאלה:

אני שדכנית בתשלום.
לאחרונה פנתה אלי אמא מהקהילה ואמרה שראתה בחורה שיכולה להתאים לבן שלה בבית כנסת,היא שוחחה כמה מילים עם הבחורה,התרשמה ,וביקשה ממני לעשות את השידוך,כולל לקחת את פרטי הבחורה במלואם וללוות את הזוג עד הגמר,וכך עשיתי,וב"ה סגרו וורט שבוע שעבר.
כמה עלי לגבות מהאמא? סכום מלא? או שני שליש?
וכמה עלי לדרוש מהצד של הבחורה,שמן הסתם האמא שם יודעת שאני שדכנית בתשלום אך לא דיברתי איתה על זה כלל והאמא לא פנתה אלי לכתחילה אלא אני פניתי אליה?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום וברכה,

הכלל אם לא היה אדם זר שהיה מתחיל, אלא ההורים ראו הצעה וביקשו משדכן שיציע את ההצעה, חייבים לשלם לשדכן תשלום מלא. ולכן במקרה שלך האמא שנגשה וביקשה שתציעי את ההצעה, ועשית את תפקידך, מגיע לך תשלום מלא משני הצדדים.

בהצלחה.

מקורות:

מתחיל ואמצעי וגומר מתחלק כאשר היו שלושה שותפים בהצעה, וכאן שלא היו שותף זר בהליך השידוך, יש לשלם לשדכן תשלום מלא.