ריבית בהלוואה בין חברים בסך אגורות

שאלה:

חבר ביקש הלוואה 100 שח
הועבר לו בעו"ש 99.99 (לצורך המליצה) כשהחזיר , החזיר 100 בהעברה (נניח שלא שם לב או שלא היה לו דרך לדייק את הסכום) האם הייתה כאן בעיה של ריבית?

תשובה:

שלום וברכה,

איסור ריבית שייך גם בפחות משווה פרוטה, אלא שבמקרה הנ"ל שאין אפשרות להחזיר 99.99 והדרך לעגל אגורות לנוחות של הלווה ולא משום טובה שעושה למלווה, במקרה כזה אין איסור ריבית.

הכלל בזה אם מוסיף בגלל ההלוואה אסור. ואם מוסיף בגלל שכך הדרך לשלם וגם אם היה מחזיר במעמד ההלוואה ולא היה אגר נטר – אין זה ריבית.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן קסא ס"א.