הצעת עבודה למלמד שמלמד במוסד אחר

שאלה:

האם מותר למנהל בית ספר להציע עבודה למורה שמלמד במוסד אחר להיות מורה במוסד שלהם?

תשובה:

שלום וברכה,

מותר למנהל בית ספר להציע למורה שמלמד במקום אחר שיבוא ללמד בבית ספר שלו.

בהצלחה.

מקורות:

ישנה הלכה של עני המהפך בחררה ובא אחר ונטלה נקרא רשע, ולכן אסור למנהל לאדם להציע את עצמו למקח שכבר סוכם בין קונה למוכר. וכתב השו"ע סימן רלז ס"ב שבעל הבית ששכר מלמד אחד מותר לבעל הבית אחר לשכור אותו מלמד ולבקש שיבוא ללמד את בנו. הסמ"ע ביאר שבמקח יכול לקנות מקח במקום אחר, אבל מלמד לא כל המלמדים שווים, ולא ימצא כזה מלמד במקום אחר ולכן אין איסור של עני המהפך, ודינו כמצא הפקר שיכול אחר לקפוץ ולזכות מההפקר. הערוך השלחן הביא טעם אחר, משום ששכירות מלמד הוא דבר מצווה ולא דבר של ממון.