הצלחתי להגיע לדירה לפי הפרסומת של התיווך

שאלה:

ראיתי דירה בפרסום של מתווך, והיא מצאה חן בעיני, האם מותר לי לנסות להגיע לדירה לבד (על פי שם הרחוב, גודל הדירה, כיווני אויר וכו') ולא לשלם דמי תיווך?
כמו כן, אם כבר עשיתי זאת האם אני חייב לשלם תיווך?
תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם לא שוחחת עם המתווך, אלא ראית פרסומת של תיווך והצלחת לעלות על הדירה לפי הנתונים שפורסמו, אתה לא חייב לשלם דמי תיווך.

בהצלחה.

מקורות:

המתווך פרסם מידע לכלל הציבור הרי הוא הפקיר את המידע, ולא נחשב שתיווך את הדירה אם הלקוח הצליח להגיע לפי הנתונים פורסמו בחוצות.