עמלת תיווך על טיול שאני מארגן לחברים

שאלה:

אני מארגן טיול לי ולחבריי,
אני סוגר את הטיסות ואת הרכב ודואג כמעט לכל הפרטים כדי שלא יחסר כלום. השאלה היא האם מותר לי לתמחר להם את העלות בעלות גבוהה יותר כדי להרויח את ההפרש ללא ידיעתם?

תשובה:

שלום וברכה,

אם מקובל לדרוש שכ"ט או תשלום של תיווך על מה שאתה עושה, מותר לך להכליל בתשלום של החברים תשלום עבור שכ"ט. אם לא מקובל לקחת שכ"ט על עבודות פשוטות, או שאתה גילית דעתך שאתה עובד בחנם עבור החברים אין אפשרות לגבות תשלום עבור עבודתך.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בתשובתו של מרן הגריש"א.