מה החיוב למחות בחילול שבת

שאלה:

שלום, אני עובדת עם סוכני ביטוח חילונים, המקום חרדי והסוכנים יודעים שאסור להם לשלוח משימות בשבת. השאלה אם כשאני שולחת ללקוח והוא אומר לי אני אחתום בשבת אני אמורה למחות בו בעדינות או שאין זה מחובתי. כמו כן היה לי סוכן שביקש שאשלח לבנו לחתימה מסמך, כשתזכרתי אותו שלא חתם אמר לי הוא חוזר לשבת מהצבא ואז נטפל בזה
בסוף לא חתם ושאלתי אותו מה לגבי זה אמר לי לא הספקנו הוא יחזור שבת עוד שבועיים ונטפל, הייתי צריכה לומר לו משהו?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שמחאה כזו אין בה תועלת, אבל אם את חושבת שאפשר להשחיל משפט וזה יעזור, משהו כמו "אפשר גם לפני שבת או במוצאי שבת" וזה יתקבל בטוב, אז למה לא.. אפשר לנסות.

בהצלחה רבה