מחוייבות כפולה של מתווך

שאלה:

מתווך הציע ללקוח דירה במחיר 2 מיליון ש"ח הלקוח מעוניין לקנות את הדירה ב1.9 מיליון ש"ח והמוכר מסרב לרדת במחיר.
כעבור שבועיים המוכר פנה למתווך שהוא מוכן לרדת ל1.9, באותו יום הקונה פנה למתווך והביע נכונות לשלם 2 מיליון ש"ח. האם עליו ליידע את שני הצדדים או שמא מותר לו לעמוד לצידו של אחד הצדדים לפי שיקול דעתו?

תשובה:

שלום וברכה,

על המתווך לפשר בין הצדדים ולהודיע לכל צד שהצד הנגדי התפשר על חמישים הדירה תימכר ב1,950,000.

בהצלחה.

מקורות:

המוכר הסכים לרדת במחיר כי סבור שהקונה עומד בשלו ואילו היה יודע לא היה מסכים. וכן הקונה הסכים להעלות את המחיר כי חשב שהמוכר עומד בשלו ואילו היה יודע לא היה מסכים להעלות, ולכן אסור למתווך לייצג צד אחד ולומר לצד אחד שהשני הסכים למחיר שלו, אלא יש לפשר בין הצדדים ולהודיע לכל אחד שמסכים למחיר האמצעי 1,950,000 ש"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המתווך מקבל דמי תיווך רק מצד אחד, האם מותר לו לפעול לטובת זה שעתיד לשלם לו על חשבון הצד השני, שהרי הוא מחוייב לו כדין פועל ולשני אינו אלא שליח.

  2. מסתבר שאם המתווך מקבל שכר מצד אחד בלבד הרי המתווך פועל של צד אחד, ועליו לתת לו שרות טוב, ומותר לו לספר שהצד השני התפשר, כיון שהוא פועל של צד אחד מותר לו לפעול לצד אחד.