ירושה בכור בדירת דמי מפתח

שאלה:

דירה שנמכרה בדמי מפתח והמוכר נפטר.
האם כאשר הדירה חוזרת ליורשים הבכור נוטל פי שניים?

תשובה:

שלום וברכה,

דירת דמי מפתח הגוף שייך לבעל הדירה והפירות [זכות שימוש] שייך לקונה הזמני, ולכן אבא שהוריש דירה דמי מפתח שבבעלותו, הבן הבכור מקבל פי שניים בחלק הדירה, וכשהדירה תחזור לרשות היורשים הבן הבכור יקבל בה פי שניים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן רעז סו"ס ז שבמשכון שיש למלווה ומת המלווה יש לבכור פי שניים, וכ"ש כאן בדמי מפתח שיש לבעל הדירה זכות קניינית בגוף הדירה, וגוף הדירה אין זה ראוי ובכור מקבל פי שניים.