שאלה בעניין ועד בית.

שאלה:

בסיעתא דשמיא

שאלה עבור כבוד הרב שליט"א:
על מי מוטלת החובה לשלם נזקים שנגרמו לכמה דירות בבניין מחמת הזנחה ממושכת של וועד הבניין בתיקונים שונים שנצרכו, כגון תיקוני צבע עקב מים שחדרו בקירות מנזילה ארוכת טווח וכד'?
יש לציין כי בתקופה שהנזילה החלה לא היה מי שהסכים לקחת ע"ע את ניהול הוועד בית בצורה מסודרת וגם כאשר היו כמה שהסכימו לקחת חלק הם אנשים עסוקים מאוד ומראש אמרו שאין להם כ"כ את הזמן לזה ולכן גם להם לקח כמה חודשים לטפל בתיקונים השונים שבינתיים גרמו נזקים נוספים לכמה שכנים.
?

תשובה:

שלום וברכה,

וועד הבית שהתרשל ולא הזמין איש מקצוע והדייר ראה את הנזילה, לא יכול לתבוע הוצאות תיקון מוועד הבית, כיון שהיה לו להזמין בעצמו אינסטלטור ולחייב את וועד הבית.

בהצלחה.

מקורות:

ספר ועד הבית בהלכה.