נזק ברכב

שאלה:

נוסע שישב מאחורי הנהג בעת עצירת הרכב פתח את הדלת השמאלית לצד הכביש מבלי שבדק האם מגיע רכב וכתוצאה מכך רכב פגע בדלת וגרם לנזק גם לרכב העומד וגם לרכב הנוסע האם הנוסע שפתח את הדלת אשם בנזק

תשובה:

שלום וברכה,

אם הרכב הגיע מיד שהדלת נפתחה, הפותח את הדלת דינו כמזיק בידיים, וחייב לשלם על נזק הדלת ועל נזק של הרכב שנתקע בדלת.

אם השאיר דלת פתוחה ואחרי זמן מה הגיע רכב שלא התבונן בנסיעה ונתקע בדלת בגלל חוסר שימת לב, הדלת דינה כבור ברשת הרבים ולכן מי שפתח את הדלת פטור על נזק של הרכב שנתקע בדלת. ועל הדלת שניזוקה אם הנהג היה יכול להבחין בדלת הפתוחה ולא התבונן בנסיעה חייב הנהג שנתקע בדלת.

בהצלחה.

מקורות:

אם פתח את הדלת ומיד הגיע רכב ונתקע בדלת, ולא היה אפשרות לנהג שנסע לעצור, הפותח דינו כמזיק בידיים. אבל אם פתח את הדלת ואחר זמן הגיע רכב ונתקע בדלת, כזמן שהנהג היה יכול לעצור, הפותח דינו כבור שפטור על הכלים. והנהג שנתקע הוא המזיק את הדלת ואת עצמו וחייב לשלם על נזק של הדלת.