הניח כסא תחת תריס וכשהורידו את התריס התריס התקלקל

שאלה:

שלום כבוד הרבנים
ברצוני לשמוע חוות דעתכם בנוגע לפועל בית שהזיז כיסא עד ששם אותו מתחת לתריס מתגלגל. לאחר מכן בשעות הערב הבעל הבית סגר את התריסים בצורה חשמלית בשעה שירדו התריסים נתקלו בכיסא ונשברו. על מי לשאת בתוצאות הנזק?
בתודה מראש בהערכה רבה,

תשובה:

שלום וברכה,

בעל הבית שהוריד את התריס עליו להתבונן שאין דבר תחת התריס, ומאחר וניתן לראות לפני שמורידים את התריס, לא ניתן לחייב את הפועל על הנחת הכיסא.

גם אם לא היה ניתן להבחין בכיסא, הפועל פטור כיון שהנחת הכיסא מתחת לתריס הרי זה כבור המזיק, כיון שבעל הבית מוריד את התריס על הכיסא, והניזק בא לנזק, ובור פטור בו על הכלים, ולכן בעל הבית פטור.

בהצלחה.