ללמד אחרים את הידע בקורס שלמדתי

שאלה:

ערב טוב, רציתי לשאול האם מותר לאדם שלמד מקצוע מסויים(כמובן שהוא שילם על כך) לחזור וללמד אותו (בחינם או בשכר) לאנשים אחרים?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שרכש ידע מותר לו ללמד את הידע שרכש, בין אם מלמד הלאה בשכר או בתשלום. הידע רכש הינו ידע שלו ומותר לו לעסוק בידע או ללמד את הידע לאחרים. האיסור רק להעביר את הקורס והחומר שנתנו לו לאחרים, אבל אם הוא בונה קורס מהידע שלו שרכש אין בכך איסור.

בהצלחה.