חנות אינטרנט – האם יש בכך חשש איסור

שאלה:

שלום! הרבה אנשים היום, פותחים חנות באינטרנט , כאשר הם משווקים מוצר של חנות אחרת, ומוכרים אותו יקר יותר. (דרופישינג) אני מניח שמצד הלכות שבת אין בעיה, כיוון שזה משווק לכלל העולם (גויים) , אך האם אין בעיה של גזל או גניבת דעת? תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שיטת מכירה של דרופישינג [חנות שרוכשת מהיצרן ושולחת לצרכן במשלוח עיוור, בצורה שהלקוח לא יודע מיהו היצרן, ואם יש בעיה במוצר בעל החנות נושא בהפסדים], אין במסחר זה איסור של גנבת דעת ולא גזל כשמוכר יותר יקר, בדיוק כמו כל חנות שצורכת מוצרים ומוכרת במחיר יקר יותר כדי להרוויח, ואין הבדל אם בונה חנות ממש או חנות באינטרנט.

בהצלחה.