שפכתי רוטב אדום על חולצה של משהוא

שאלה:

בטעות נשפך לי רוטב אדום על חולצה של משהוא. מדובר בילד בן 14 והוא לא אמר משהוא שאשלם לו (אז ביקשתי סליחה והוא סלח)
אבל מצד שני אולי ההורים שלו רוצים שאשלם, או שיש בעיה אחרת בסיפור
מה ההלכה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם הלכלוך ירד בכביסה רגילה [מסתבר שזה כך היה], דרך אנשים למחול, ואין צורך לחשוש. אם מדובר ברוטב שומני שלא אמור לרדת מהחולצה והחולצה תלך לאשפה, כדאי שתנסה להגיע להורים ותודיע להם שאתה מעוניין לשלם, או שימחלו לך. אם אתה לא מכיר את הילד ואין לך אפשרות להגיע להורים, אין מה לעשות.

בהצלחה.