הרחקת חתול פרטי

שאלה:

יש לי שכנים שאספו חתולה מהרחוב לביתם,
הבעיה שהחתולה נכנסת לחצר שלנו ושל עוד שכנים, נכנסת לבית, וכו' דיברתי עם השכנים ולא עוזר.
השאלה אם מותר לי לקחת את החתולה ולהרחיק אותה למקום שהיא לא תחזור.

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך להרחיק את החתולה שמזיקה אתכם.

בהצלחה.

מקורות:

אם היה מדובר בחתולה פרטית יש דיון האם מותר להרחיק את החתולה אם היא מזיקה אתכם או שאתם אמורים רק להתרות בו שלא יזיק – ראה פת"ש סימן שצז בשם החו"י סימן קסה, אולם במקרה כאן החתולה לא שייכת להם אלא שייכת לעירייה ואין להם זכות לקחת את החתולה, ולכן אם החתולה מזיקה אתכם אתם יכולים לקחת להם את החתולה ולהרחיק אותה למקום אחר שלא תחזור.