קניות במכולת השייכת לרשת שפתוחה בשבת

שאלה:

האם יש מכולת שסגורה בשבת אבל שייכת לרשת שחלק מהחנויות של אותה רשות כן פתוחים בשבת יש בזה בעיה לקנות שם?

תשובה:

שלום וברכה

באופן כללי אין איסור לקנות ברשת שפתוחה בשבת ככל שיש בכך צורך, אלא שאנחנו משתדלים להמנע כך, כדי להביע מחאה ולא לסייע ביד עוברי עבירה אלו, וכדי לתמוך ביד אותם ששומרים שבת כראוי. לענין נושאים אלו אין הבדל אם זו החנות הספציפית הזו או הרשת בכללותה, אם הרשת הזו מחללת שבת בפרהסיה ראוי להשתדל לקנות בחנות אחרת אם אין בכך טורח או הפסד.

בשורות טובות.