תאונת נזק של רוכב אופנים צעיר ברכב

שאלה:

מבקש לדעת מי נושא באחריות לנזק של נהג אופניים כבן 10 שפגע ברכב שלי בעודני עומד ביציאה ממבואת הבניין לכביש. האם ניתן לחייב את הורי הילד?

תשובה:

שלום וברכה,

קטן שהזיק פטור, וגם לאחר שיגדיל לא חייב לשלם. ומדת חסידות שיפצה מעט על הנזקים שעשה בקטנותו.

ההורים לא חייבים לשלם על נזקי הקטן אלא אם כן הביאו לידו חפץ מסוכן שעלול הקטן להזיק עימו, אבל אופנים לא מוגדר כחפץ מסוכן והילד לא אמור להזיק עם האופניים, ולכן אם הזיק הקטן עם האופניים לא ניתן לחייב את ההורים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.