זכין מגוי לגוי

שאלה:

שלום רב ידוע שלא אומרים שיהודי יכול לזכות את הגוי מדין זכין השאלה זה האם להלכה אומרים יש דין זכין מגוי לגוי כמו שמבואר ש"ך חושן משפט סימן רמג ס"ק ה
ה שליח לעכו"ם כו' – אבל עכו"ם לעכו"ם נעשה ונ"מ לענין מכירו' חמץ כ"כ בתשו' משאת בנימין בפשיטות:

תשובה:

שלום וברכה,

דברי המשאת בנימין שנויה במחלוקת הפוסקים – ראה ב"ש סימן ה ס"ק יט. מג"א סימן תמח ס"ק ד. וראה פת"ש אבן העזר סימן ס"ק יג שהביא הרבה שיטות הפוסקים בדין זה.

בהצלחה.