הורדת רבצים מרשתות חברתיות

שאלה:

שלום וברכה לרבנים!
חבר הכיר לי מאגר ספרי קודש גדול ברשת חברתית, שבו מבקשים ספרים והאחראים בקבוצה מעלים את הקובץ אם קיים,
יצא לי להשתמש במאגר לצורך קריאת ספרים, ואף הורדתי ספרים כקבצים ומספר קטן מאוד אף הדפסתי בתשלום במוסד בו אני לומד שיהיה לי, שאינו קשור למאגר הספרים,
יצא לי לחשוב האם אין בכך בעיה של גזל וחושש לכך בידי,
האם גניזת מה שהדפסתי ומחיקת הקבצים שהורדתי נחשב כ"ביטול הגזל" אם ישנו ?

תשובה:

שלום וברכה,

אם המאגר לא חוקי, ועושים נגד החוק, אסור להשתמש במאגר שלהם, ובדיעבד שלקחת יש למחוק את הקבצים ולגנוז את הספרים שהדפסת ובכך אתה מתקן את הנעשה.

בהצלחה.

מקורות:

הבאנו הרבה תשובות כאן באתר שאיסור הפרת זכויות יוצרים הוא איסור הלכתי, ולכן אסור להצלם להעתיק ספרים או תוכנות בניגוד לחוק.