קומקום לא תקין שגרם לכוויה

שאלה:

קנינו קומקום ואחרי יומיים הקומקום התפרק לבתי ביד וגרם לה כוויה גדולה ברגל.
האם ניתן לתבוע את החברה שמיבאת את הקומקום?
באיזה סכום?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה החברה שמייבאת את הקומקום לא חייבים לשלם על הנזק, כיון שהם לא עשו פעולה ישירה אלא גרמו לנזק, ובודאי שלא היה בכוונה, ולכן הם פטורים.

אם החברה מבוטחת, צריך לבקש מהם רשות לתבוע את הביטוח שלהם, ואם הם יסכימו יהיה מותר לתבוע את הביטוח שלהם על הנזק.

בהצלחה.

מקורות:

הנזק שנעשה על ידי הקומקום הרי זה גרמא רחוקה בשוגג, ופטור אפילו לצאת ידי שמים.

את החברת ביטוח צד ג' של החברה מותר לתבוע כיון שהם התחייבו לשלם לפי מה שיפסקו בבית משפט. אלא שהחברה לא חייבת לתת אפשרות ללקוח לתבוע את הביטוח שלהם, כיון שהם פטורים ולא חייבים לספק ללקוח תביעה של הביטוח שלהם.