מזיק דבר שהונח על הרצפה

שאלה:

שלום וברכה
אירחתי חבר לישון אצלי לכמה ימים. הוא יושן על מזרון, ולפני שנרדם, הניח משקפיים על הרצפה. כשקמתי, לא היה הרבה אור, ודרסתי לו על המשקפיים שנשברו. האם אני חייב לשלם ?
בתודה

תשובה:

שלום וברכה,

אתה פטור מתשלומי המשקפיים, ועל זה אמרו בגמרא 'אין דרכן של בני אדם להתבונן בדרכים'.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן תיב שאם הניח כד ברשות הרבים במקום שאין מניחים כדים, ועבר אדם ובעט בכד ונשבר, פטור. ואם זה מקום שנהוג להניח כדים, חייב המזיק. ולפ"ז אם הניח משקפיים על הרצפה, כיון שלא מקובל להניח על הרצפה, אלא מניחים במקום שמור שלא ידרכו על המשקפיים, לכן הדורס פטור.