עובד זר והודעה למשרד ההגירה שעובד לא חוקי

שאלה:

לכבוד הרב,
עובד זר שפעלנו שייקבל אישור לעבוד (עבד אצלנו זמנית בלבד עד לקבלת התשובה השלילית מהם), בסופו של דבר לא התקבל אישור בגלל מגבלות שונות של משרד ההגירה והם קבעו שיש להודיע לעובד שלא אושר ושהוא צריך לנסוע חזרה לחו"ל (כל המשפחה שלו גם כן פה מלבד ילדיו, והוא פה שנים רבות).
לפני ששלחנו בקשה לקבלת אישור, הוא אמר שהוא אפילו יעבוד לא חוקית אם לא יצליח לקבל אישור.
השאלה שלי, האם זה ענייני בעיקר הילכתית להודיע למשרד ההגירה שהוא מתכוון לאישור לעבוד פה באופן לא חוקי (אני יודע שבאופן כללי עצם השהות של העובדים בישראל נחשבת בעייתית וגורמים להרבה מכשולים, ורק במקרה והותר לאדם שזקוק וכו', אבל פה שידוע שאין לו אישור והוא מתכנן להישאר ולעבוד באופן לא חוקי עליי לעשות משהו)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אין לך שום חובה הלכתית ליידע על כך שהעובד רוצה לשהות בצורה לא חוקית. זה התפקיד של משרד ההגירה לטפל בעובדים זרים לא חוקיים, והם יודעים איך לפעול בתחום. ואין חובה הלכתית לעזור להם.

בהצלחה.