הוספת שם – שם זהה כלה וחמותה

שאלה:

שלום הרב. קוראים לי רחל ואני בת 25. הציעו לי מספר שידוכים שירדו מהפרק בגלל שלאמא של הבחור קראו רחל. הבחור שהציעו לי עכשיו אמר שאם אהיה מוכנה להוסיף שם במידה והשידוך יתאים הוא יהיה מוכן להפגש (לאמא שלו קוראים רחל). האם מותר לי להוסיף שם מסיבה כזאת?

תשובה:

מותר להוסיף שם במצב כזה, וידוע לי גם על ראש ישיבה חשוב שכך עשה, אבל שימי לב, יצטרכו גם להשתמש בשם הזה [הכל כמובן במידה וזה יצא לפועל כמובן] ולא רק להוסיף פורמלי…

בהצלחה רבה ובשורות טובות!