זיכוי הרבים או לימוד תורה?

שאלה:

שלום לרב יש לי שאלה
אני אוהב ללמוד תורה…או להתפלל ומה גם שתלמוד תורה כנגד הכל… מצד שני חבר שלי פחות לומד והוא מזכה את הרבים בחוץ ברחובות ולדעתי פחות למדן….
הוא רוצה שאני התעסק גם בזיכוי הרבים… אך אני חושש לעזוב את הלימוד כי אמרו לי שלימוד תורה מגן על ישראל ומבטל גזרות וכו… בנוסף אני יודע מה מעלת זיכוי הרבים.. ולכן אני תורם סכום כסף קבוע לארגון שעוסק בהפצת יהדות.. האם יש לי זכות בכך כמו החבר שיוצא "לשטח" ומחלק דיסקים עלונים וכו..? האם אני צריך לעשות כמותו ממש בשביל שאני אחשב מזכה לרבים? או שמספיק לתרום … ולהשקיע את שאר הזמן לתפילה ותורה.

תשובה:

הכי חשוב ללמוד תורה בחשק ובאופן יעיל ולצמוח לתלמיד חכם, זה שווה יותר מכל העלונים והדיסקים בעולם!

חילך לאורייתא תמשיך בדרכך הטובה ותאיר עיניהם של ישראל בתורתך.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אין גדול כלימוד התורה, אבל דע עקא שכותב רבנו בחיי בחובת הלבבות שמי שמזכה את הרבים גדולה מעלתו יותר ממלאך!
    למה צריך או זה או זה, יכול להשקיע רוב זמנו בלימוד ולזכות את הרבים במתן שיעורונים בבית כנסת בין מנחה לערבית וכד