שותה כל הלילה מידי פעם לגימה

שאלה:

אנחנו יושבים ולומדים כל הלילה עם גת.
מתחילים מהערב עד תפילת הנץ. לכל אחד יש מים משלו. ויוצא שהולכים גם הרבה לשירותים.

א. כמה זמן אחרי הברכה הראשונה צריך לברך עוד פעם ברכה ראשונה, שותים כוס בערך על 3 – 5 דקות. לא עובר זמן של חצי שעה מלגימה ללגימה.
ב. אם מכוונים בברכה הראשונה על השתיה שללכת להתפנות זה לא הפסק, האם עדיין צריך לברך? אם כן, מתי?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אם אתם בכלל לא שותים רביעית בתוך זמן של כדי שתיית רביעית, אלא רק לוגמים כל כמה דקות לגימה אחת שתים, אז יוצא שברכה אחרונה אתם לא חייבים ואם כן אין לכם בעיה עם הנושא של שיעור עיכול, ולכן ברכה ראשונה אתם גם לא חייבים שוב אלא אם כן עושים היסח דעת או שינוי מקום, אבל כל עוד כך דעתכם ואתם לא יוצאים תחת כיפת השמים לא צריך לברך שוב.

מקורות:

על כך שעיקר הבעיה שלא להפסיד ברכה אחרונה, ראה הרחבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. יש רק בעיה אחת שאני לא יכול להתעלם ממנה.
    נפלא ללמוד תורה כל הלילה, הלוואי עלי.
    אבל מה עם הנגיעות חרקים שבעלי הגת?
    הרי זה לא שונה בפרוזיליה, כוסברה או כל עלי ירק ירוקים אחרים.
    קשה לי להאמין שאפשר לנקות את עלי הגת מהנגיעות, ועל גידול מיוחד למניעת חרקים בגת, לא שמענו.