העלאת שכר דירה

שאלה:

אני משכיר דירה , בחוזה שנה שעברה רציתי לעלות את דמי השכירות, השוכר הוסיף לחוזה שיש לו אופציה להשכיר שנה נוספת בכפוף לחתימת חוזה, והמשכיר יוכל לעלות המחיר ב200 ש"ח, המצב שהולך להיגמר החוזה, והשוכר לא הודיע לי שהוא רוצה להאריך את החוזה, ועכשיו המחיר שהוא רוצה לשלם נמוך באופן משמעותי מהמחיר המקובל בשוק, מהבחינה שלי אם הוא עוזב מיד יש לי שוכר חדש במחיר הרבה יותר גבוה,
האם מותר לי להעלות לו את דמי השכירות (גם הוא מבין שהמחיר שהוא משלם נמוך בהרבה מהרגיל ) בהתחשב בזה שהריביות עלו ואני משלם כמה אלפי שקלים יותר למשכנתא,

תשובה:

שלום וברכה,

אם רשום בחוזה אופציה, הרי זה לטובת השוכר שיכול להאריך את השכירות לשנה נוספת. ואם רשום בחוזה שהשכירות לא תעלה יותר מ200 ש"ח הרי זה החוזה לטובת השוכר בלבד שיש לו זכות לשנה נוספת עם אופציה להעלות עד 200 ש"ח בלבד. ולכן אתה המשכיר לא יכול להוציא את השוכר או להעלות לו את השכירות יותר מ200 ש"ח. ולכן כדאי שתברר אצל השוכר אם הוא ממשיך את החוזה או לא.

בהצלחה.