איסורים באי תשלום עבור שכירות

שאלה:

שלום וברכה. מי ששכר רכבים ע"פ הסכם בעל פה שהוא משלם שכירות כל חודש וגם דואג לתיקון רכבים, ומשלם באיחור של כמה חודשים וגם לא מטפל בתיקון רכבים וע"י זה יש נזק ממוני לרכבים.
אילו איסורים עובר אדם כזה?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

שוכר מטלטלים שמעכב את תשלום השכירות עובר בחמשה איסורים אולו הן: לא תגזול. [ויקרא י"ט י"ג] לא תעשוק שכר שכיר [דברים כ"ד י"ד] ולא תעשוק את רעך [ויקרא שם], לא תלין [שם], לא תבוא עליו השמש [דברים שם ט"ו], ועשה דביומו תתן שכרו [שם]. וכן עובר על איסור מדברי קבלה בל תשהה.

אם לא מטפל בנזק וגורם לנזק לחברו עובר בעוד כמה איסורים, ולמרות שאין חיוב תשלומים על כך כיון שזה גרמא, אבל אסור לגרום נזק לחברו.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלט סעיפים א-ב.