נזק לספר בחנות ספרים

שאלה:

אתמול הייתי בחנות ספרים במאה שערים, רציתי להוציא ספר מהמדף להראות למוכר שאני מחפש ספר זה – אבל רק בכרך אחר. הספר היה תקוע שם חזק בין שאר הספרים ועשיתי קרע קטן למעלה בכריכה החיצוני (איפה ששמים אצבע להוציא ספר ממדף ספרים). בסוף לא קניתי שם כי לא היה לו הכרך שהייתי צריך.
כשחזרתי הביתה הסתפקתי אם הייתי אמור להגיד להמוכר שנקרע, ואם הייתי חייב לשלם עבור זה? לא ידעתי שהיה תקוע כ"כ חזק בין הספרים שבצידו. ולא נראה לי שהייתי אמור לדעת והוצאתי אותו באופן הרגיל. הקרע היה גם קטן מאד ואולי המוכר לא יפסיד מזה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הקרע הוא קטן ולא מוריד מערכו במכירת הספר – אתה פטור מתשלומים. אם הקרע אכן מוריד מערכו של הספר, אבל אתה הוצאת את הספר בצורה רגילה ולא עשית כל פעולה חריגה, והקרע נעשה בגלל הדוחס של הספרים, אתה פטור מתשלומים.

בהצלחה.

מקורות:

נזק שלא מוריד מערכו של החפץ והחפץ עומד להימכר כמות שהוא באותו מחיר – אין חובת תשלומים.

נזק שנעשה מהילוך רגיל הי זה מזיק באונס ופטור. והמוכר שדחס את הספרים הוא גרם לעצמו את הנזק.