הצעת שידוך – אני חייבת לגשת?

שאלה:

שלום
הציעו לי בחור, מעט גדול ממני ואני עוד צעירה, לא כל כך בנויה לחתונה בקרוב מהרבה סיבות והבנתי שהוא אחרי לימודים עובד במקום מסודר רוצה להקים בית ואני לפני לימודים, ויש קצת פער בגיל
וכשדיברנו בטלפון הרגשתי קצת שאין כימיה (שנינו דתיים לאומיים-משתדלים לשאוף יותר)
האם מותר לשלול על כך לפני פגישה? הרגשתי שהבחור רציני מדי ואני פחות, ואני לא מסודרת על עצמי והוא יותר מסודר בחיים שלו
האם אפשר לשלול?אין בזה חשש מהפסד זיווג חלילה?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית את צריכה להחליט מה הכיוון שלך כרגע. אם את בגישה שאת כלל לא בנויה עכשיו לחתונה, אני לא חושב שיהיה מישהו שכן ימצא בעינייך, שאת הרי כלל לא רוצה להתחתן כרגע…  לכן, דבר ראשון צריך לשבת עם ההורים, אולי רבנית שאת מעריכה והיא מכירה אותך, לדון מתי להכנס לנושא הזה של שידוך, ור לאחר שהגעת למסקנה שאת כן מעונינת בזה, אז יש להפגש.

מה שהוא מוכן לנישואין ומגובש יותר ומסודר זו רק מעלה ולא חסרון…

צפייה לכימיה מיוחדת בשיחת טלפון זה קצת מוגזם… בטלפון אפשר רק לראות אם אין משהו דוחה …

לגי הפער בגיל בתחילה כתבת מעט ואחרי זה שיש פער, לא הבנתי בדיוק במה מדובר, כמובן ששנתיים שלוש זה סטנדרט ולא נקרא פער בכלל.

בהצלחה רבה מאוד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    לגבי פער- 7 שנים הפרש אבל הבחור מלומד, ואני עדיין לא כך הרגשתי שיש לי מה להתקדם כדי להיות בקצב שלו
    בנוסף אני מתעכבת עם השידוך בגלל הטיפולי שיניים שאני עוברת, לא בטוחה לחייך מול אנשים עד שאסיים, ומפני שהציעו לי והתעקשו שאבדוק הסכמתי. אך חוששת שאני לא עומדת מספיק בקריטריונים וסתם הולכת להיפגש כשאני עוד לא מוכנה .. (למרות שביקשתי שידע מכך)
    וגם לא בטןחה מה הרמה הרוחנית שלי בחיים עדיין מאוד מבולבלת
    בגלל זה שאלתי אם ניתן לדחות בגלל הסיבות האלה
    אבל הבנתי את תשובתכם שיש לדבר על כך עם מישהו שמכיר אותי..

  2. נכון, זו ההמלצה הנכונה. לגבי השיניים זה נשמע קצת מופרז, כדאי גם קצת לעבוד על בטחון עצמי, יש לי תחושה שגם בקטע הזה כדאיע קצת לעשות עבודה וזה יביא אותך מוכנה יותר. ככלל אם את צעירה ממש שרק מתחילה אז שבע שנים זה קצת הפרש גדול מידי בדרך כלל, אף שאין בזה כללים וכאמור תתייעצי.