קריעה בראש חודש בכותל המערבי

שאלה:

שלום
אם אני מגיעה מחר לכותל בלי נדר ל' בחודש ,א' ראש חודש יום רביעי בבוקר האם צריכה לעשות קריעה שמגיעים לכותל?
תודה מראש

תשובה:

יש שנהגו שלא לקרוע בכל יום שאין אומרים בו תחנון. אמנם בס’ הליכות שלמה ח”ג פרק טו ארחות ההלכה הערה 45 כתב בשם הגרש”ז אויערבך שאין למנהג זה כל מקור, אבל בס’ ארץ ישראל סי’ כב אות יא שאין לקרוע בערב שבת אחר חצות וביום הפורים, וכ”כ בשו”ת בצל החכמה ח”ה סי’ יב, ולדבריהם אף בראש חודש אין לקרוע, ובשו”ת אגרות משה או”ח ח”ה סי’ לז כתב שאף שאין מקור למנהג זה – אין לשנות ולא קורעים.

בהצלחה ושיתקבלו התפילות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם נניח נסעתי בראש חודש מחר ושבועיים אחריי שוב נסעתי לכותל – עדיין צריך לעשות קריעה למרות שלא עברו שלושים יום או שזה שהייתי בכותל בראש חודש זה נחשב שאפשר לספור 30 יום ולא צריך לעשות קריעה?