מאכל בסיר בשרי ומאכל שני בטוטסר אובן חלבי

שאלה:

בס"ד

שלום לכבוד הרבנים.

בישלתי אורז בסיר בשרי (בן יומו) וכן יש לי נתח של סלמון שבישלתי בטוסטר אובן חלבי (לא בן יומו).
האם מותר לי לשים את 2 המאכלים באותה צלחת ולאכול משניהם באותו זמן? ובכלל האם זה בסדר לחמם דג בטוסטר אובן חלבי משום המנהג של הספרדים לא לאכול דג עם מוצרי חלב?
אשמח לעזרתכם.

תשובה:

כיון שהטוסטר מטבעו אינו נקי, לא כדאי לעשות זאת להבא ולא לשים בצלחת בשרית, אבל מותר לאכול מהם יחד, כיון שאתם ספרדים שמקילים בענין זה לאחר מעשה גם בכלי בן יומו. אין בעיה מצד דג וחלב בענין הטוסטר.