הפטרה השנה בפרשת אחרי וקדושים

שאלה:

בבית מדרש שלנו הדפיסו על המודעות שהשנה ע"פ מנהגי המקום קוראים בפרשת אחרי וקדושים פעמיים אותו הפטרה של 'הלא כבני כשיים".
רציתי לשאול האם יש לזה מקור בפוסקים?
ראיתי שיש מחלוקות בלוחות השנה מה לקרוא באחרי ובקדושים. אבל לא ראיתי אף אחד שכותב שיקראו אותו הפטרה פעמיים…
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הגרי"ד סולביציק מבוסטון הביא מנהג זה לקרוא פעמיים הלא כבני כושים מחמת הדעות שנמנעו מלקרוא בהודע את ירושלים, כך מופיע בספרו דברי השקפה ולדבריו כך היה מנהג ליטא, ויש עדויות שכך קראו אצל הגר"ש סלנט בירושלים בשנת תרס"ב אף שיש גם עדויות הפוכות.