אישור מכירת חמץ

שאלה:

רציתי להציל מאיסור במקום העבודה וביקשתי מהמנהל למכור את החמץ דרך האתר כאן.
לפי האישור שהוא קיבל מהאתר- פירוט מקומות החמץ לא מדויק ביחס למציאות.

שאלות:

1. זה יוצר בעיה של חמץ שעבר עליו הפסח?
2. מבחינתכם- אפשר לתלות את האישור למרות חוסר הדיוק הזה?
3. יש פה מכל העדות אשכנזי, ספרדי, תימני וכן הלאה. זה לפי כל העדות?

תשובה:

שלום וברכה,

1. לא. אין כאן חשש חמץ שעבר עליו הפסח.

2. כן. בגלל שבשטר מכירת החמץ מופיע שמוכרים את כל החמץ וגם פירוט המקומות שהם נמצאים. כלומר, בכל מקרה החמץ נמכר.

3. אין כל הבדל בעניין הזה בעדות השונות. ישנם מחמירים שלא להשתמש בחמץ שנמכר, ואליהם האישור כלל אינו פונה.

הרבה הצלחה