תיקון העולמות בספירת העומר

שאלה:

שלום וברכה
אחר הספירה אנו אומרים 'שבזכות ספירת העומר שספרתי היום יתוקן וכו'.
והשאלה שלי איך ע"י ספירה מתקנים עולמות, ומשפיעים שפע'.
(וכן בקשה לי אליכם אם תוכלו לבאר לי מהו 'גבורה שבחסד' וכדו') .
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

למעשה השאלה שלך אינה קשורה דוקא לספירת העומר, מדובר בנקודת יסוד בכל עבודת ה' של היהודי, ובעצם כל כוונות האר"י בתפילות ובמצוות מכוונות לכך. אכן, כל תפילה ברכה ומצוה שיהודי עושה פועלת ובונה בעולמות העליונים. אם נרצה להשתמש בלשונות של מקובלים, בלי להבין את הדברים כיון שהם עמוקים, הרי שעולם האצילות [כוונתי לכל עולם בפני עצמו, כלומר כל מצוה יש לה עולם משלה] נברא על ידי המאציל בשלמותו רק בחלקו הרוחני התחתון הנקרא נפש ורוח, בעוד שמשה  שנקרא מוחין – נשמה חיה יחידה, יושלם על ידינו, כאשר אנחנו מקיימים את אותה מצוה וכך אנחנו ממשיכים שפע ואור עליון לאותו עולם להשלימו ולתקנו [בספירת העומר מדובר במערכת שלמה של תיקון שמושלמת בעלות השחר של חג השבועות]. אין לנו השגה בפרטי הענין, אבל די בעצם ידיעה זו כדי ליצור אצלנו רגש מיוחד לכל מצוה ולכל ברכה ותפילה.

כשמדברים על הספירות בענין זה של החלוקה לספירת העומר, יש משהו מעניין. יש את החלוקה שעל פי האר"י המכוונת לתיקון הנ"ל, וזה נושאים עמוקים שאין לנו השגה בהם וקשור הדבר לשמות הקודש ולאופני ומיני ההשפעה היורדת לעולם וככל האמור. אבל יש גם את הנושא של העבודת ה' של היהודי בימי הספירה, וזה לא בדוקא קשור לענין, וגם החלוקה בסידורים שונה, ובענין זה אנחנו יכולים לעשות. בשבוע החסד עובדים על מידת החסד על שלל פרטיה, כאשר גבורה שבחסד הוא היכולת לצמצם ובעצם לתעל ולייעל את ההשפעה שלנו שתגיע למקום נכון ומועיל. חסד שבחסד הוא נתינה בלי גבול ונתינה שבחסד הוא חסד מבוקר ומתועל. וכן על זו הדרך, לשכלל כל אותו שבוע את כל בחינות ואופני החסד בלבנו ובמעשינו.

שנזכה לפעול ולעשות.