המשך – לפרסם דיירים שלא משלמים לוועד בית

שאלה:

ראיתי שהתרתם לפרסם על לוח מודעות.

ואבקש לשאול,
ברור, שמכיוון שהחפץ חיים כותב [ אחרי שמביא את סיפור עכן והגורלות, ושה' אמר, וכי דילטור אני?]
שיש חובה!, למעט את האיסור,

ולכן ברור ( לגבי סוגיית פירסום שמות דיירים שלא שילמו )
שחובה, קודם לשלוח בוואצאפ של דיירי הבנין ( ואסור על לוח מודעות , לעיין כל אדם)
או לשים בתיבת דואר (בתוך מטעפה. )

אך אם זה לא עוזר,
למה מותר על לוח מודעות, שכל ! אדם מהרחוב, רואה זאת
וגם, כל ילדיו מתביישים?? יש כאן 2 עוולות.

לשון הרע לתועלת, מתירה 2 איסורים ?! יש לזה מקור?

תשובה:

ברור שהכל מדובר אחר שכלו כל הקיצין והבן אדם לא משלם ונגרם נזק לשכנים, והבאנו מקורות לכך שלעיתים מותר אפילו לבזותו בכל העיר עד שישלם, זו הבחירה שלו אם להתבזות או לשלם…

מקורות:

ראה המקורות כאן.