לשון הרע על לקוח כדי שימנעו מלעשות איתו עסקים

שאלה:

לכבוד הרב,
בפרויקט שסגרתי עם לקוח (עם חוזה קבוע) אחרי עשרות שעות של עבודה ודרישות הרבה מעבר למצופה במחיר פיקס לפני תחילת הפרויקט, הבנתי שזה הולך להיות תובעני ובלי פורפרציה מצד הלקוח, הספקתי למסור ללקוח את קוד המקור לבקשתו ובניסיון ליישר קו, הוא לא קיבל את התנאים החדשים והחליט לבטל את המשך ההתקשרות, תוך שהוא לא מעוניין לשלם אגורה אחת על מה שבוצע בטענות שווא.
השאלה שלי –
האם מותר לי לשלוח לכל המציעים הצעות (זאת מערכת הצעות מחיר) כדי שאחראים ידעו מה עשה לי ואפילו יש בידו את קוד המקור שכתבתי שהוא הולך לעשות בו שימוש מבלי לשלם תוך אזהרה שלא יעשו איתו עסק?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

לא הבנתי במלוא מאת האחוזים מה שנעשה, אבל בודאי מה שבאופן חד פעמי יש לך דין ודברים עם מישהו, אתה לא יודע בוודאות שהוא נוהג שלא ביושר תמיד עם אנשים, זה לא מתיר לפרסם ולהפיץ עליו שהוא נוכל, מה שכן, כדי למנוע מעצמך נזק ולחייבו בתשלום שלםי דעתך מגיע לך, אתה יכול לתבוע אותו לדין תורה או לרב מוסכם.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכבוד הרב,
    האם מותר לי להגיד את שם הלקוח למנהל מערכת הההצעות כדי שימנע ממנו פרסום מודעות בעתיד?
    הבהרה – הלקוח קיבל עשרות שעות עבודה בחינם יחד עם תוצר סופי, בנוסף היה תובעני ומבקש זמינות ושיחות טל' רבות על בסיס יומי שהגיעו במצטבר לשעות רבות, מבלי לשלם כלום בצד השני (השלב בו הגענו לסיום, שהובהר שאני רוצה לציין נק' סיום ברורה בלי עוד ועוד דרישות בניגוד לסיכום הראשוני והגבלת השיחות הטל' שגוזלות זמן עבודה רב תחת המחיר פיקס שקיבל (שעבר מזמן את היקף השעות של המחיר פיקס שניתן לפרויקט)).
    הלקוח לא שומר תורה ומצוות ולא הסכים להגיע לדין תורה.
    תודה