לתת מתנה לחתונה כשאני בא רק לחופה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
ישנה חתונה של חבר צוות בעבודה שהיא לא תתנהל תוך שמירה על הפרדה וגדרי ההלכה.
חשבתי ללכת רק לחופה מתוך כבוד ולאחר מכן לצאת.
1) האם זה הנכון לעשות?
2) האם אני צריך לתת כסף במצב כזה? אני לא נשאר לאכול.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

1. בדרך כלל זה הנכון לעשות, אתה לא יכול להתעלם מיום מרגש כזה עבור חבר קרוב לעבודה.

2. יש כאן טעות בכל הנוגע לנושא של מתנות חתונה. ההתייחסות הנכונה צריכה להיות שהמתנה אינה תשלום על האוכל, עם כל הכבוד החבר שלך אינו מסעדן ואינו עוסק בממכר מזון… הוא מזמין אותך לחתונה כי הוא אוהב אותך ואתה אוהב אותו והוא רוצה לשמוח יחד איתך ביום שמחת ליבו, והוא ישמח איתך בין אם תביא מתנה בין אם לאו, ואתה מביא מתנה כי אתה רוצה לשמוח איתו ולהביע בהזדמנות זו את ידידותך בצורה חמה יותר. כל האופי של המתנה וסגנונה צריך ואמור להיות תואם לרעיון הזה. יחד עם זה, יש לשקול תמיד מה מכבד לפי הנהוג והמקובל.