השתקת פגיעות מיניות

שאלה:

למה משתיקים בציבור החרדי את מי שנפגעו מינית ועוד אומרים שזה חילול ה' ?

תשובה:

פשוט לא נכון….

השאלה הנכונה יותר היא למה משמיצים את הציבור החרדי בכל מה שרק אפשר…

מה שכן, ההוראה ברורה היא לנהוג בענין זה בדיסקרטיות, התפיסה הצהובונית הזו שכל אדם שמישהו פעם טען או העליל עליו משהו אפשר כבר לבצע בו ובמשפחתו שחיטה גדולה ברחוב העיר, אינה נכונה ואינה דרך התורה. הרבה פעמים הדברים מתבררים כלא נכונים או לא מדוייקים. כמו כן האדם לא נפגע לבדו אלא כל בני משפחתו הרחבה יחד איתו. ולכן צריך לנהוג בצורה שקולה ומפוקחת, לעשות את כל הנדרש כדי למנוע את הנזק. זה מתחיל ברב מקומי בר דעת ושקול שיתן הנחיות כיצד יוצרים סביבה שלא תאפשר לו לפגוע הלאה, ובמקביל יקבע אם וכיצד לפנות למשטרה ולגורמי הרווחה, יזמן אותו לבירור ודיון וכו'. חובה לטפל בנחישות וביעילות כדי להרחיק כל אדם מזיק ולהרתיע כל אדם העלול להזיק וכו', תוך זהירות מירבית שלא לרצוח חפים מפשע ולהמנע מפגיעה מיותרת שאינה הכרחית, כל עוד ובמידה שאינה בלתי נמנעת, בבני משפחה שלא עשו דבר. אבל אני חוזר שוב, לפעול יעיל מדוייק החלטי נחוש ותקיף בכל חשש כזה, זו חובה ציבורית גמורה, כך יש לעשות וכך עושים.

בשורות טובות.